Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензування діяльності з працевлаштування за кордоном: хто контролюватиме

24 січня 2018, 09:15
409
0
Реклама

За правилами пп. 20 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 р. № 222-VIII t150222 посередництво в працевлаштуванні за кордоном підлягає ліцензуванню.

На офіційному веб-сайті Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розміщено повідомлення стосовно законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном (реєстр. № 6275).

У доопрацьованому на повторне перше читання законопроекті народні депутати - члени Комітету визначили органи, що здійснюють контроль у сфері провадження господарської діяльності з посередництва в працевлаштуванні за кордоном.

Зокрема контроль за додержанням ліцензіатами вимог ліцензійних умов покладається на Мінсоцполітики, а контроль за провадженням суб'єктом господарювання такої діяльності без отримання відповідної ліцензії - на Держпраці.

Крім того, Мінсоцполітики наділено повноваженнями складати протоколи, розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення.

Проект, окрім адміністративної відповідальності, установлює фінансові санкції за порушення ліцензіатом умов провадження ліцензійної діяльності, розмір яких становитиме 10 мінімальних заробітних плат.

І головне - з метою забезпечення реалізації заходів, спрямованих на уникнення ризиків потрапляння осіб у ситуації, пов'язані з торгівлею людьми, положеннями законопроекту передбачено зобов'язати орган ліцензування здійснювати перевірку документів на відсутність ризиків потрапляння осіб у ситуації, пов'язані з торгівлею людьми.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини