Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано постанову Уряду про підвищення окладів педпрацівникам

26 січня 2018, 11:45
1077
0
Реклама

Уряд нарешті опублікував постанови, які стосуються зростання заробітку педпрацівників:

«Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11.01.2018 р. № 22;

• «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 11.01.2018 р. № 23 (далі - Постанова № 23).

Документи опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр» від 26.01.2018 р.

Установлено, що визначені в додатку 2 до постанови КМУ від 30.08.2002 р. № 1298 посадові оклади (ставки зарплати) педпрацівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, підвищуються з 1 січня 2018 року на 10%.

При цьому МОН спільно з Мінфіном за підсумками виконання Держбюджету за перше півріччя 2018 року мають розглянути питання щодо підвищення з 1 вересня 2018 року оплати праці інших категорій педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Таке формулювання дещо відрізняється від раніше пропонованого проекту постанови КМУ, за яким передбачалося збільшення розміру посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів освіти на 1 тарифний розряд.

Водночас із 01.01.2018 застосовується Постанова № 23, згідно з якою надбавка за престижність праці в граничному розмірі 30% посадового окладу (ставки зарплати), але не менш ніж 5%, установлюється педпрацівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування.

Право на встановлення надбавки в розмірі до 30% із 1 січня 2018 року мають керівники закладів загальної середньої освіти, їх заступники, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, учителі та викладачі закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які викладають предмети згідно з відповідним Державним стандартом загальної середньої освіти.

З 1 січня 2018 року надбавка в розмірі не менш ніж 20% установлюється:

• керівникам шкіл, у яких апробують державний стандарт початкової освіти відповідно до Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, їх заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, учителям таких шкіл;

• керівникам шкіл, у яких навчання хоча б в одному з початкових класів здійснюватиметься за державним стандартом початкової освіти в рамках реалізації зазначеної Концепції, їх заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, учителям таких класів зазначених шкіл;

• учителям української мови та літератури шкіл із навчанням мовами національних меншин.

Іншим педпрацівникам надбавка в розмірі до 30% може бути встановлена з 1 вересня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини