Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики про виплату премій до святкових дат в місцевих радах

12 лютого 2018, 08:30
1022
0
Реклама

Умови оплати праці робітників, які зайняті обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів, затверджено наказом Мінпраці від 02.10.1996 р. № 77 (далі - Наказ № 77).

Пунктом 2 Наказу № 77 керівникам надано право в межах установлених фондів оплати праці та граничної чисельності працівників визначати робітникам розмір премії залежно від їхнього вкладу в кінцеві результати роботи. При цьому конкретний розмір премії робітників граничними розмірами не обмежується.

Виходячи з норми Наказу № 77 «визначати робітникам розмір премії залежно від їхнього вкладу в кінцеві результати роботи» - ця премія є «виробничою». Інших видів премій, зокрема, до професійних та інших свят, ювілейних дат Наказом № 77 не передбачено.

На цей момент звертає увагу Мінсоцполітики у листі від 28.12.2017 р. № 3000/0/101-17.

Міністерство також відзначає, що відповідно до пп. 2 п. 2 постанови КМУ від 09.03.2006 р. № 268 (далі - Постанова № 268) керівникам органів місцевого самоврядування надано право у межах затвердженого фонду оплати праці здійснювати преміювання працівників відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи, а також до державних і професійних свят та ювілейних дат у межах фонду преміювання, утвореного у розмірі не менш як 10% посадових окладів та економії фонду оплати праці. Конкретні умови, порядок та розміри преміювання працівників визначаються у положенні про преміювання відповідного органу.

Отже, на відміну від норм Наказу № 77, в Постанові № 268 передбачена можливість виплати керівним працівникам, посадовим особам, службовцям органів місцевого самоврядування премій до державних і професійних свят та ювілейних дат.

Положення про преміювання органами місцевого самоврядування, в тому числі селищними радами, розробляється самостійно, з дотриманням законодавства про службу в органах місцевого самоврядування, норм Постанови № 268 та Наказу № 77.

Враховуючи, що розмір «виробничої» премії робітників, які зайняті обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, граничними розмірами не обмежується, у Положенні про преміювання може бути передбачена можливість виплати цій категорії працівників (у межах фонду преміювання та економії фонду оплати праці) премії напередодні державних та ювілейних дат у більш високих розмірах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини