Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посадовий оклад військовослужбовців залежить від прожиткового мінімуму

6 березня 2018, 15:00
1426
0
Реклама

Встановлено залежність розмірів посадового окладу і окладу по військовому званню від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що забезпечить щорічний ріст розміру грошового забезпечення залежно від збільшення соціальних стандартів в державі.

Так, розміри посадових окладів, окладів по військовим (спеціальним) званням військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу визначаються шляхом множення розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня календарного року (але не менше 50 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року), на відповідний тарифний коефіцієнт.

Грошове забезпечення військовослужбовців складається з посадового окладу, окладу за військовим (спеціальним) званням, щомісячних і одноразових додаткових видів грошового забезпечення.

Також в структурі грошового забезпечення збільшено частку посадового окладу і надбавки за вислугу років до 60 % і зменшено частку додаткових видів в структурі грошового забезпечення з 85 % до 40 %.

Відповідні зміни передбачено постановою Кабміну "Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу і деяких інших осіб" від 30.08.2017 р. № 704, яке набуло чинності 1 березня 2018 року.

Раніше планувалося, що постанова набере чинності з 1 січня 2018 року.

Кабмін відстрочив набрання її чинності до прийняття постанови "Про перерахунок пенсій особам, звільненим з військової служби, і деяким іншим категоріям осіб" KP180103.

Нагадаємо, що Кабмін прийняв відповідну постанову 21 лютого та вона набула чинності 24 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини