Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комісіонер придбає маркетингові послуги у нерезидента для комітента: що з ПДВ

12 березня 2018, 14:00
460
0
Реклама

Операції платників ПДВ з постачання послуг є об'єктом оподаткування ПДВ, якщо місце їх постачання розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ (пп. «б» п. 185.1 ПКУ).

У разі здійснення операції з постачання маркетингових послуг нерезидентом, місцем постачання таких послуг вважається місце, в якому нерезидент зареєстрований як суб'єкт господарювання, або у разі відсутності такого місця - місце постійного чи переважного його проживання. При цьому така операція не є об'єктом оподаткування ПДВ.

При цьому у комісіонера постачанням послуг вважається операція з передачі комітенту результатів послуг (наприклад, маркетингових), придбаних цим комісіонером за дорученням комітента у третіх осіб. Тож, постачання комісіонером послуг, пов'язаних з виконанням договору комісії (у т.ч. передача від комісіонера до комітента результатів послуг, придбаних цим комісіонером за дорученням комітента), є об'єктом оподаткування ПДВ, якщо їх місце постачання розташоване на митній території України.

На дату першої події (п. 187.1 ПКУ) комісіонер має нарахувати податкові зобов'язання з ПДВ виходячи з бази оподаткування, порядок визначення якої регулюється нормами ст. 188 ПКУ, зокрема із договірної (контрактної) вартості послуг, та незалежно від того, що постачальниками послуг, що передаються комітенту, є неплатники ПДВ.

ІПК ДФСУ від 27.02.2018 р. № 796/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини