Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС проінвентаризує присвоєння ознак неприбутковості релігійним організацям

23 березня 2018, 11:50
381
0
Реклама

ДФС відпрацює наявні у Старому Реєстрі переліків релігійних організацій (код ознаки неприбутковості 0013) з метою перенесення їх до Нового Реєстру (код ознаки неприбутковості 0035).

Для перенесення релігійних організацій до Нового Реєстру в ІС "Податковий блок" слід використовувати Журнал інвентаризаційних карток (режим "Реєстр неприбуткових організацій" - "4. Ведення окремих реєстрів"). Включення до Нового Реєстру слід здійснювати на підставі прийнятого контролюючим органом рішення про присвоєння неприбутковій організації ознаки неприбутковості.

Під час перенесення зі Старого до Нового Реєстру та прийняття рішення про присвоєння ознаки неприбутковості контролюючі органи повинні перевірити, що така неприбуткова організація:

· включена до Єдиного державного реєстру як юридична особа (наявні відомості з ЄДР в ІС "Податковий блок" та/або дані про організацію, оприлюднені на порталі електронних сервісів Мін'юсту);

· за даними ЄДР має організаційно-правову форму "825 - релігійна організація"; за даними ЄДР не припинена та не перебуває у стані припинення;

· включена до Старого Реєстру із ознакою "0013" та ознака неприбутковості не скасована;

· має найменування, із якого вбачається, що організація відповідає певному виду релігійної організації, визначеному у ст. 7 Закону № 987.

Щодо інших організаційно-правових форм господарювання (таких як підприємство релігійної організації або організація (установа, заклад) релігійної організації тощо) зобов'язуємо провести інвентаризацію наявних переліків релігійних організацій з метою вирішення питання щодо перенесення зі Старого до Нового Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Лист ДФС від 21.03.2018 р. № 8196/7/99-99-12-03-06-17

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини