Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмитнення авто з Европи пропонують спростити

26 березня 2018, 11:00
469
1
Реклама

Запропонована модель легалізації авто з іноземною реєстрацію передбачає, що українці які ввезли на територію України авто, що зареєстровані на фізичних та юридичних осіб за кордоном, матимуть можливість їх розмитнити, сплативши 30% від нині діючої ставки акцизу.

Нагадаємо, у Молдові 70% знижки на акциз держава змогла надати після сплати водієм спеціального збору за користування дорогами, а саме 85 євро за 180 днів, наступне користування протягом півроку коштувало йому ще 180 євро. Після закінчення обмежувального терміну автомобіль не зареєстрований до встановленого строку підлягав евакуації за територію Молдови зі сплатою 15 євро за кожний кілометр з місця перебування автомобіля до кордону.

Серед перепон, що заважатимуть реалізації молдавської моделі, Голова Комітету Ніна Южаніна назвала заборону на митне оформлення та реєстрацію в Україні автомобілів екологічного стандарту нижче "євро-5", тобто таких, що були вироблені до 2010 року, а також обурення суспільства.

Що стосується екологічних стандартів, їх скасування буде можливим лише з 2020 року, коли згідно з вимогами Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським союзом буде введено технічний огляд авто та вдосконалення страхування цивільної правової відповідальності власників авто, вартість якої буде залежати безпосередньо від віку машини.

Днями перша частина вказаних ініціатив буде направлена на розгляд громадських активістів. Наступна зустріч парламентарів з представниками громадських організацій відбудеться 4 квітня 2018 року.

За даними прес-служба Голови Комітету з питань податкової та митної політики.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини