Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З якого бюджету виплачувати зарплату в.о старости ОТГ

27 березня 2018, 09:00
723
0
Реклама

Чи можна на період окремого виконання бюджету сплачувати в.о. старост зарплату з бюджетів рад, що приєднались до місцевої ради, яка є адміністративним центром об'єднаної територіальної громади?

Детальні роз'яснення щодо цього питання підготували експерти Групи з фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні.

Особа, яка виконує обов'язки старости, є посадовою особою місцевого самоврядування ради об'єднаної територіальної громади (далі - ОТГ), а не сільських, селищних рад, що приєдналися. Тому в.о. старости включається до загальної чисельності апарату (на підставі якої формується штатний розпис установи) та персонального складу виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради ОТГ.

Джерелом формування фонду оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування є місцевий бюджет (ст. 21 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування").

Оскільки в.о. старости входить до штатної чисельності ради ОТГ, то заробітна плата йому виплачується із бюджету ОТГ.

В зв'язку з цим, в період окремого виконання бюджету заробітна плата в.о. старости не може виплачуватися із бюджетів рад, що приєднуються, оскільки він не в їхньому штаті. Проте із бюджетів цих рад можна спрямувати трансферт до бюджету ОТГ для забезпечення оплати праці в.о. старост, оскільки відповідний ресурс на зазначені видатки залишився в бюджетах рад, що приєднуються, а в.о. старости представляє інтереси сіл, селищ відповідних рад.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини