Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аванс за договором фінлізингу не обкладають ПДВ

27 березня 2018, 09:30
1164
0
Реклама

У разі здійснення орендодавцем (лізингодавцем) - платником ПДВ операції з фінансової оренди (лізингу) об'єкта такої оренди (лізингу) у користування орендарю (лізингоотримувачу), податкові зобов'язання з ПДВ у орендодавця (лізингодавця) - платника ПДВ виникають за правилом, визначеним п. 187.6 ПКУ. Зокрема, датою виникнення податкових зобов'язань орендодавця (лізингодавця) для операцій фінансової оренди (лізингу) є дата фактичної передачі об'єкта фінансової оренди (лізингу) у користування орендарю (лізингоотримувачу).

Тож, на дату отримання орендодавцем (лізингодавцем) - платником ПДВ авансового платежу від орендаря (лізингоотримувача), який зараховується як частина лізингових платежів за фінансову оренду (лізинг) відповідного об'єкта, обов'язку щодо нарахування податкових зобов'язань з ПДВ у орендодавця (лізингодавцю) - платника ПДВ не виникає.

При цьому в складі авансу (орендного (лізингового) платежу) можуть бути закладені суми процентів або комісій, нарахування та сплата яких не є об'єктом оподаткування ПДВ - пп. 196.1.2 ПКУ.

ІПК Офісу великих платників податків ДФС від 16.03.2018 р. № 1046/ІПК/28-10-01-03-11

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини