Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За який період перевірять платника податку, якщо є рішенням суду

28 березня 2018, 16:00
717
0
Реклама

Управління аудиту ГУ ДФС у Чернігівській області звертає увагу на обов'язковість виконання судових рішень, в тому числі й тих, що стосуються періоду проведення документальних перевірок платників податків призначених судами.

Так, у разі подання платником податку уточнюючого розрахунку до податкової декларації контролюючий орган має право визначити суму податкових зобов'язань за такою податковою декларацією протягом 1095 днів з дня подання уточнюючого розрахунку.

Водночас відповідно до пп. 78.1.11 ПКУ, документальна позапланова перевірка платника податків проводиться у разі отримання судового рішення (ухвала слідчого судді) про призначення такої перевірки.

Судові рішення, які ухвалюються іменем України, є обов'язковими до виконання на всій її території, відповідно ст. 124 Конституції України. Разом з тим, на сьогодні досить поширеною є практика призначення судами за ініціативою правоохоронних органів документальних перевірок платників податків за період, що значно перевищує встановлений п. 102.1 ПКУ термін (наприклад з моменту реєстрації платника по дату винесення ухвали суду).

У такому випадку контролюючий орган зобов'язаний виконати рішення суду та провести документальну перевірку за весь зазначений в судовому рішенні період. При цьому податкові повідомлення-рішення приймаються з урахуванням термінів давності, встановлених п. 102.1 ПКУ, тобто виключно за 1095 днів.

Офіційний портал ДФС у Чернігівській області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини