Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майже чверть мільйона гривень штрафу власник фітнес-клубу отримав за двох неоформлених працівників

5 квітня 2018, 10:00
1417
0
Реклама

На підставі акту документальної позапланової перевірки Головного управління ДФС у Хмельницькій області керівником Управління Держпраці винесено постанову про накладення штрафу на ФОП у розмірі 223 тисячі 380 грн. за використання праці двох офіційно неоформлених працівників.

У ході перевірки фіскальної служби було з'ясовано, що власником фітнес-клубу замість відповідних трудових договорів було укладено з працівниками цивільно-правові відносини, що виникли за вказаними договорами носили ознаки виключно трудових відносин.

ГУ Держпраці у Хмельницькій області нагадує, що за підміну трудових відносин цивільними, а саме використання праці працівника без укладання з ним трудового договору (контракту) відповідно до ст. 265 КЗпП за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. На сьогодні це 111 690 грн.

Від редакції!

З цього повідомлення відмітимо два таких моменти:

1. Зважайте, що акт документальної виїзної перевірки ДФС (її тероргану), під час якої виявлені порушення законодавства про працю, також слугуватиме підставою для накладання штрафу органом Держпраці.

2. Якщо робота особи полягає в певному процесі праці та не має місце на виході отримання певного матеріального результату праці, укладається трудовий договір. Якщо процес праці не важливий, а від особи вимагається передати результати праці по закінченню робіт, тоді може укладатися ЦПД.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини