Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виправляємо помилки в декларації з податку на прибуток за ІІІ квартал 2017 року

18 квітня 2018, 12:30
805
0
Реклама

У разі виявлення платником податків помилки, яка міститься у декларації з податку на прибуток за ІІІ квартал 2017 року, що призвела до заниження податкового зобов'язання, такий платник податку повинен або надіслати уточнюючу декларацію і сплатити суму недоплати за цей період та штраф у розмірі 3% від такої суми недоплати до подання такої уточнюючої декларації або відобразити суму недоплати у складі звітної декларації, що подається за податковий період, наступний за періодом, у якому виявлено факт заниження податкового зобов'язання, збільшену на суму штрафу у розмірі 5% від такої суми з відповідним збільшенням загальної суми грошового зобов'язання з цього податку.

У разі виявлення помилки у складі звітної декларації, що подається за податковий період, наступний за періодом, у якому виявлено факт заниження податкового зобов'язання, платник податку заповнює додаток ВП до рядків 26-29, 31-33 декларації.

З урахуванням таблиці 2 "Результати виправлення помилок(ки)" додатку ВП декларації, показники збільшення (зменшення) податкового зобов'язання, сума штрафу (5%) та пені переносяться до вказаних рядків звітної декларації.

При цьому, в звітній декларації для платників, що подають звітність поквартально, в рядку 18 відображається податок на прибуток за результатами попереднього звітного (податкового) періоду поточного року з урахуванням уточнень. В свою чергу, рядок 18 зменшує податок на прибуток за звітний (податковий) період.

ІПК ГУ ДФС у м. Києві від 10.04.2018 р. № 1498/ІПК/26-15-12-03-11

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини