Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Закінчився перехідний період для добровільного застосування системи “єдине вікно” на митницях

4 травня 2018, 17:00
913
0
Реклама

Як відомо, з 1 лютого 2018 року в українських митницях запрацював оновлений порядок інформаційного обміну за принципом "єдиного вікна". Зокрема, було запроваджено диференційований підхід до обов'язкового застосування “єдиного вікна” з урахуванням особливостей транспортних операцій.

Також було запроваджено на 90 днів перехідний період у вигляді добровільного застосування системи "єдиного вікна” у кожному новому місці митного оформлення, в якому розпочалось застосування цієї системи.

Мінфін постійно проводить моніторинг роботи системи “єдине вікно” в українських митницях, який свідчить про те, що більше 80% бізнесу уже користується системою. Зокрема, станом на 30 квітня 2018 року кількість митних декларацій, оформлених виключно за принципом “єдиного вікна”, склала: при імпорті - 79,4%, при експорті - 87,4%, при транзиті - 19%. Одночасно єдиним вікном і контролем з використанням паперових документів користуються при імпорті 4,5% підприємств, експорті і транзиті - близько 0,6%.

Як зазначив Радник Міністра фінансів Юрій Драганчук, “єдине вікно” - це важливий антикорупційний захід в рамках реформи митниці, адже мінімізується людський фактор і зменшуються можливості для “ручного” втручання під час проведення митних процедур.

За даними Мінфіну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини