Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Увезти авто на литовській реєстрації стало складніше

23 травня 2018, 15:00
1212
0
Реклама

З метою правильного застосування законодавства України з питань державної митної справи в частині пропуску через митний кордон України транспортних засобів, зареєстрованих у відповідних органах іноземних держав, недопущення можливих порушень митних правил листом МЗС була надана інформація, що допоможе митникам більш ефективно здійснювати митний контроль при ввезенні громадянами в Україну автомобілів з литовською реєстрацією.

Про це інформує Вінницька митниця ДФС.

Наразі склалась ситуація, що переважна більшість автомобілів, які ввозяться в Україну громадянами України з Литви, реєструються на сумнівні литовські компанії та формально є власністю таких компаній. При цьому громадянам України надається довіреність на право використання транспортного засобу та інші документи, які нібито підтверджують, що відповідна особа працює на литовську компанію.

Водночас, згідно литовського законодавства, а саме п. 5 ст. 57 Закону Литовської Республіки «Про статус іноземців», іноземні громадяни, які працюють у литовських компаніях, зобов'язані отримати дозвіл на роботу в компетентних органах Литви навіть у тих випадках, коли іноземець працює на литовську компанію дистанційно, не перебуваючи на території Литви.

На практиці, такий дозвіл отримує литовська компанія-роботодавець у Біржі праці Литви. При цьому, роботодавець зобов'язаний також укласти з іноземним громадянином трудовий договір, який має бути зареєстрований на Біржі праці Литви протягом 2 місяців з дня отримання дозволу на працевлаштування іноземця.

Таким чином, громадянин України, який офіційно працевлаштований у литовський компанії та використовує автомобіль з литовською реєстрацією, повинен мати:

1. Дозвіл на працевлаштування у Литві;

2. Зареєстрований трудовий договір з литовською компанією, яка надала довіреність на користування транспортним засобом.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини