Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На скільки оштрафують за помилковий розрахунок суми індексації

25 травня 2018, 13:00
1737
0
Реклама

Ненарахування індексації зарплати за наявності підстав є порушенням ст. 95 КЗпП та, відповідно, мінімальних державних гарантій в оплаті праці.

Натомість порушення правил обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації та сум індексації є порушенням Порядку № 1078, та не підпадає під визначення мінімальних державних гарантій в оплаті праці, наведене у ст.12 Закону України "Про оплату праці" від 24.03.1995 р. № 108/95-ВР, тож належить до категорії інших порушень.

Відповідний висновок наведено у листі Держпраці від 07.05.2018 р. № 3570/4.1/4.1-ДП-18.

Нагадаємо: недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці тягне за собою накладення штрафу у десятикратному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. А за порушення інших вимог трудового законодавства загрожує штраф у розмірі однієї мінімальної зарплати. Відповідні штрафи передбачені ч. 2 ст. 265 КЗпП.

Для впевненості в розрахунку індексації заробітної плати, радимо переглянути матеріал видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до всієї аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА: ЗАКОН - скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ доступом до сервісу та оцініть весь масштаб і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини