Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова реєстрація ФОП не змінює її зобов'язань, що виникли під час попередньої реєстрації підприємцем

25 червня 2018, 12:00
1578
0
Реклама

Після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа - платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності, та зобов'язана забезпечити остаточні розрахунки з податків та ЄСВ від провадження підприємницької діяльності.

Водночас нова реєстрація фізичної особи - підприємця не припиняє її зобов'язань, що виникли під час провадження підприємницької діяльності, та не змінює строків, порядків виконання таких зобов'язань та застосування санкцій за їх невиконання.

Відповідні роз'яснення надало ГУ ДФС у Запорізькій області в ІПК від 21.06.2018 р. № 2752/ІПК/08-01-13-02-08.

Окрім того, контролери висловились з питання застосування РРО.

Так, при здійсненні розрахунків за товари (послуги) ФОП - платники єдиного податку другої групи, обсяг доходу яких протягом календарного року перевищив 1 000 000 гривень, зобов'язані при провадженні своєї господарської діяльності розпочати застосування РРО.

Якщо зазначені особи, які до припинення підприємницької діяльності (переходу на сплату інших податків та зборів) перевищили встановлений обсяг доходу, а потім повторно зареєструвались платниками єдиного податку, то такі особи зобов'язані застосувати РРО у всіх наступних податкових періодах протягом їх реєстрації незалежно від подальших змін обсягів доходу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини