Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переведення на нижчеоплачувану роботу: на який термін зберігати середню зарплату

10 серпня 2018, 11:35
391
0
Реклама

Мінсоцполітики розглянуло запит щодо збереження за працівником середнього заробітку при переведенні на іншу постійну нижчеоплачувану роботу за його ініціативою.

Міністерство вказало на те, що при переведенні працівника на іншу постійну нижчеоплачувану роботу за працівником зберігається його попередній середній заробіток протягом двох тижнів з дня переведення (ч. І ст. 114 КЗпП).

До того ж, п. 18 постанови Пленуму Верховного Суду України від 24.12.99 р. № 13 встановлено, що положення статті 114 КЗпП про збереження середнього заробітку за працівником, переведеним на нижчеоплачувану роботу, протягом двох тижнів з дня переведення застосовується, якщо інше не передбачено законодавством, і навіть в тому разі, коли переведення був з ініціативи самого працівника.

Лист Мнісоцполітики від 11.07.2018 р. № 275/0/22-18

Як застосовувати норму щодо збереження протягом двох тижнів середнього заробітку в разі переведення на нижчеоплачувану роботу: зберігати середній заробіток чи проводити доплату до нього? Відповідь на це запитання читайте у матеріалі "Переведення працівників на іншу роботу: оформлення й оплата" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступ до сервісу.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини