Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розблокування ПН/РК: чи можна подати копії документів окремо від пояснень

14 серпня 2018, 16:00
449
0
Реклама

Яким чином платник податку має право подати документи у разі їх неподання до пояснень, що подаються для підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрація яких зупинена? Таке запитання надійшло ДФС від платника податків.

Податківці вказали на те, що законодавством не передбачено подання копій документів окремо від пояснень, що подається для підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрація яких зупинена.

Водночас відповідно до п. 56.23 ПКУ, рішення про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН може бути оскаржено в адміністративному або судовому порядку.

Згідно із Порядком розгляду скарг на рішення комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації, затвердженим постановою КМУ від 21.02.2018 р. № 117, скарги подаються платником ПДВ до ДФС протягом 10 календарних днів з дня набрання чинності рішення комісії контролюючого органу про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН відповідно до Порядку № 117. Якщо останній день строку припадає на вихідний, неробочий або святковий день, останнім днем такого строку вважається перший робочий день, що настає за вихідним, неробочим або святковим днем. Строк подання скарги може бути продовженим за правилами і на підставах, визначених п. 102.6 ПКУ.

Крім того, п. 11 Порядку розгляду скарг визначено, що платник ПДВ може додавати до скарги пояснення та копії документів, які підтверджують інформацію, зазначену у податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрація яких зупинена.

Роз'яснення з розділу 101.17 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Напередодні запуску оновленої системи блокування податкових накладних/розрахунків коригування ДФСУ оприлюднила на своєму офіційному веб-сайті погоджені з Мінфіном критерії ризиковості платника ПДВ і здійснення операцій, а також показники та коефіцієнти, за якими визначають позитивну податкову історію платника ПДВ. Наразі з'ясуймо, які платники ПДВ і які операції відповідають таким критеріям, а кому пощастить отримати титул платника з позитивною податковою історією в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини