Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособі - єдиннику повернули гарантійних внесок за учать в аукціоні: чи буде дохід

22 серпня 2018, 08:30
664
0
Реклама

Фізична або юридична особа, яка виявила бажання зареєструватись як учасник аукціону, сплачує реєстраційний внесок, розмір якого встановлюється організатором аукціону і не може перевищувати одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, а також вносить гарантійний внесок у розмірі 10 % початкової ціни лота.

Учасникам цільового аукціону, які не були визнані переможцями, гарантійний внесок повертається протягом п'яти банківських днів з дня підписання протоколу про проведення цільового аукціону, за вирахуванням платежів за банківські перекази.

Податківці в роз'ясненні із розділу 108.01.02 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ зазначають: суми гарантійних внесків, які сплачуються для участі в аукціоні і підлягають поверненню учасникам аукціону після його проведення, не включаються до складу доходу юридичної особи - платника єдиного податку (біржі), оскільки такі внески не є оплатою за товари (роботи, послуги).

Додатково про гарантійний платіж можна прочитати в матеріалі "Забезпечувальний гарантійний платіж: правові аспекти" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини