Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зарахування зустрічних однорідних вимог перешкода для бюджетного відшкодування ПДВ

13 вересня 2018, 08:45
993
0
Реклама

Зобов'язання можуть припинятися зарахуванням зустрічних однорідних вимог, окрім випадків коли це не допускається. Та чи можна заявити до бюджетного відшкодування суму "вхідного" ПДВ, якщо при зарахуванні зустрічних однорідних вимог розрахунки з постачальником товарів/послуг за відповідне постачання здійснює інша особа?

Податківці ж акцентують увагу на тому, що однією з умов є фактична сплата суми ПДВ отримувачем товарів/послуг у попередніх та звітному податкових періодах постачальникам таких товарів/послуг.

Тому, у разі якщо оплата постачальнику за надані ним товари/послуги здійснюється не отримувачем таких товарів/послуг, а іншою особою, то при виникненні в такого отримувача товарів/послуг від'ємного значення ПДВ за такими операціями у нього відсутнє право на заявлення суми ПДВ до бюджетного відшкодування.

Отже, суми ПДВ, які фактично не були сплачені покупцем постачальнику товарів/послуг, а кредиторська заборгованість за такими товарами/послугами погашена у результаті проведення взаємозаліку заборгованостей, не підлягають бюджетному відшкодуванню.

Див. ІПК ДФСУ від 06.09.2018 р. № 3879/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про залік зустрічних однорідних вимог ми детально розповідали в матеріалах сервісу "Інтерактивна бухгалтерія":

"Залік зустрічних однорідних вимог: ПДВ-аспекти";

"Залік зустрічних однорідних вимог: юридичні аспекти";

"Залік зустрічних однорідних вимог: податковий і бухгалтерський облік".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини