Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закладам охорони здоров'я можуть продовжити спрощену процедуру реорганізації до кінця 2019 року

16 вересня 2018, 12:30
403
0
Реклама

До 31 грудня 2018 року передбачена спрощена процедура реорганізації державних і комунальних закладів охорони здоров'я у казенні та комунальні некомерційні підприємства (КНП).

З 1 липня 2018 року розпочалася реалізація медичної реформи на первинній ланці, тобто Національна служба здоров'я України (НСЗУ) розпочала державне фінансування послуг первинної медичної допомоги, які надаються закладами охорони здоров'я різних форм власності, зокрема сімейними лікарями - приватними підприємцями.

На сьогодні триває процес укладення договорів про медичне обслуговування населення між НСЗУ та закладами охорони здоров'я первинної ланки, зокрема сімейними лікарями - приватними підприємцями. До кінця цього року усі заклади первинної ланки обов'язково повинні завершити процедуру перетворення у КНП та укласти договори з НСЗУ.

Тобто вже присутній позитивний досвід реалізації медичної реформи на первинній ланці, який досягнутий, у тому числі, за рахунок можливості скористатися пільговими умовами переходу на нову форму діяльності, які згідно з ч. 3 Прикінцевих положень Закону № 2002-VIII є чинними лише до 31 грудня 2018 року.

Тепер же пропонується для закладів охорони здоров?я вторинного та третинного рівня надання медичної допомоги державної та комунальної форми власності продовжити термін дії спрощеної процедури реорганізації шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства та казенні підприємства до 31 грудня 2019 року.

Задля реалізації такої ініціативи внесено до ВРУ законопроект № 9075.

На цю тему читайте матеріал "Заклад охорони здоров'я став підприємством: розбираємо обліково-політичний ребус" видання БУХГАЛТЕР & ЗАКОН за посиланням.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини