Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яких змін зазнає Бюджетний кодекс із 2019 року

19 вересня 2018, 09:10
530
0
Реклама

Разом із внесенням до ВРУ проекту Держбюджету на 2019 рік (законопроект № 9000), одночасно було зареєстровано й супутній - про внесення змін до Бюджетного кодексу України (№ 9084).

Законопроектом передбачаються зміни до Бюджетного кодексу України, зокрема, щодо:

1. Унормування питання зарахування з 1 січня 2019 року 5% рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення (крім рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату) до бюджетів місцевого самоврядування за місцем видобутку відповідних корисних копалин.

2. Доповнення переліку захищених видатків бюджету видатками на програму державних гарантій медичного обслуговування населення з метою реалізації такої програми та уникнення ситуацій щодо призупинення її дії.

3. Унормування сплати (перерахування) податку на доходи фізичних осіб, нарахованого податковим агентом або фізичною особою, яка отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, з доходів за здавання фізичними особами в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених в натурі (на місцевості), до відповідного бюджету за місцезнаходженням таких об'єктів оренди (суборенди, емфітевзису).

4. Унормування здійснення за рахунок освітньої субвенції видатків на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації, що надають повну загальну середню освіту.

5. Продовження на 2019 рік дії пункту 20 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу в частині здійснення видатків на утримання бюджетних установ та спрощення процедури передачі закладів у власність об'єднаних територіальних громад після їх утворення.

Аналітичні матеріали для бюджетних установ можна переглянути в інформаційно-правовій системи ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини