Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водійське посвідчення стане електронним

21 вересня 2018, 10:50
1394
0
Реклама

В Верховній раді зареєстровано законопроект 9105, яким передбачено спрощення процедуру з'ясування наявності права керувати транспортним засобом. Для цього планується використати позитивний досвід Грузії та Швеції і скасувати вимогу для громадян України мати посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб та страховий поліс.

Завданнями прийняття проекту Закону є:

- запровадження електронної системи ідентифікації особи водія, без пред'явлення посвідчення водія;

- усунення такого заходу як вилучення посвідчення водія.

При цьому, якщо фото водія буде відсутнє у базі даних, то водій зобов'язаний мати при собі посвідчення водія або інший документ, що посвідчує особу водія;

У випадку відсутності у відповідній базі даних про надане власником транспортного засобу право керування особі-водію, водій зобов'язаний мати при собі реєстраційний документ на транспортний засіб.

У яких випадках працівники поліції мають право зупиняти транспортний засіб і вилучати документи? Як можна оскаржити вищевказані дії працівників поліції? Читайте це в матеріалі видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини