Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Використання води із змішаних джерел водопостачання: нюанси заповнення деяких рядків Додатка 5

24 вересня 2018, 16:00
237
0
Реклама

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що для водокористувачів, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів (первинні водокористувачі) та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва (суб'єкти господарювання), що відповідно до п. 255.1 ПКУ підпадають під визначення платників рентної плати за спеціальне використання води, заповнюють і подають розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води (Додаток 5 до декларації).

Скласти Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води (Додаток 5) можна в сучасному хмарному сервісі Liga: REPORT.

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

У Додатку 5 зазначаються коефіцієнти, які застосовуються до ставок рентної плати за спеціальне використання води, згідно з нормами ст. 255 ПКУ.

У рядку 4 Додатка 5 платники, які є первинними водокористувачами, зазначають інформацію щодо отриманого у визначеному законодавством порядку дозволу на спеціальне водокористування (номер спеціального дозволу, дата видачі, строк дії у роках).

При заповненні рядка 6 "Код водного об'єкта" Додатка 5 платники використовують інформацію, зазначену в Додатку 16 до декларації "Кодифікація водних об'єктів за типом водного об'єкта та напрямом використання води згідно з розділу IX ПКУ". При цьому останній розряд коду повинен бути відмінним від "0". Для кожного типу водного об'єкта заповнюється окремий Додаток 5.

Відповіді на всі запитання з приводу заповнення Розрахунку з рентної плати за спеціальне використання води можете знайти в модулі СИТУАЦІЇ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА:

- "Порядок заповнення звітності з рентної плати за спеціальне використання води";

- "Порядок і строки подання звітності з рентної плати за спеціальне використання води".

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини