Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 жовтня інформуємо Фонд про виплату лікарняних: як бути з перехідними виплатами

25 вересня 2018, 09:00
1493
0
Реклама

Уже з 1 жовтня 2018 року на роботодавців очікує практичне застосування новацій від Фонду соцстраху, закріплених у новому Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою Правління ФССУ від 19.07.2018 р. № 12 (далі - Порядок № 12).

Управління виконавчої дирекції Фонду соцстраху у Дніпропетровській області відмічає: термін подання заяви-розрахунку до відділення Фонду складає 5 робочих днів із дати прийняття рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства про призначення матеріального забезпечення. Відлік рахується від дати затвердження Протоколу засідання комісії із соціального страхування (рішення уповноваженого).

Додатки до заяви-розрахунку (додатки 1.1-1.5) заповнюються залежно від виду призначеного матеріального забезпечення та виплати потерпілим на виробництві. Додатки 1.1-1.5 заповнюють лише для тих видів виплат, на які замовляються кошти, про що робиться відмітка в графі "Примітка" табличної частини заяви-розрахунку. Кожен із додатків 1.1-1.5, що заповнюються, має підписати відповідальна особа з указуванням свого контактного телефону для зв'язку на випадок, якщо у працівників відділення Фонду виникнуть питання під час опрацювання даних із таких додатків.

На ці ж моменти ми звертали увагу у матеріалі "Новий порядок отримання лікарняних (декретних) від Фонду соцстраху діє з 1 жовтня" в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Там же надали відповідь на питання: чи звітувати про суми виплаченого матзабезпечення, якщо воно призначено до 1 жовтня, а виплату здійснено вже після цієї дати?

Вважаємо, що подавати повідомлення страхувальник повинен за всіма заявами-розрахунками, опрацьованими Фондом із 1 жовтня й надалі. Натомість за тими заявами-розрахунками, що подані до Фонду, і за ними отримані фінансування до 1 жовтня, звітувати про виплату матзабезпечення не потрібно.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини