Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повертаємо товари продавцю-нерезиденту в режимі реекспорту: яка ставка ПДВ

25 вересня 2018, 12:30
343
0
Реклама

Платник ПДВ імпортував товари. Однак, у зв'язку з неналежним виконанням умов договору (наприклад, щодо якості чи комплектності товару) товар повертають продавцю - нерезиденту у митному режимі реекспорту.

Як відомо, операції з вивезення товарів за межі митної території України є об'єктом оподаткування ПДВ (пп. "г" п. 185.1 ПКУ), в тому числі й реекспорт. Але згідно із пп. "б" пп. 195.1.1 ПКУ операції з реекспорту, якщо товари поміщені у такий режим відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 86 МКУ, оподатковуються за нульовою ставкою.

Таким чином, операція з вивезення за межі митної території України у митному режимі реекспорту товару, який ввозився на митну територію України у митному режимі імпорту, у зв'язку з його поверненням продавцю - нерезиденту, оподатковується ПДВ за нульовою ставкою та відображається у рядку 2 декларації з ПДВ.

Див. ІПК ДФСУ від 20.09.2018 р. № 4095/6/99-95-42-03-15/ІПК.

Порядок обкладення ПДВ операцій із вивезення за межі митної території України раніше імпортованих товарів у зв'язку з їх поверненням продавцю-нерезиденту ми прокоментували в матеріалі "Повертаємо нерезиденту раніше імпортовані, але не оплачені товари: які наслідки з ПДВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини