Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повертаємо передоплату за товари після спливу 1095 днів: чи можна зменшити ПК

25 вересня 2018, 12:45
300
0
Реклама

У разі якщо відбувається повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов'язань і податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню. Для цього постачальник (платник ПДВ) складає, а покупець (платник ПДВ) реєструє в ЄРПН розрахунок коригування до відповідної податкової накладної. Така вимога передбачена п. 192.1 ПКУ.

Та чи можна скласти розрахунок коригування, якщо з дати складання податкової накладної минуло 1095 к.дн.? Чи будуть підстави для зменшення податкового кредиту?

Податківці ж вважають: розрахунки коригування до податкових накладних, з дати складання яких минуло 1095 к.дн., не можуть бути зареєстровані у зв'язку із закінченням терміну, встановленого ст. 102 ПКУ.

У зв'язку з неможливістю реєстрації розрахунку коригування підстави для зменшення податкового кредиту відсутні.

Про це на своєму офіційному веб-сайті повідомляє Офіс великих платників податків ДФС.

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини