Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Касирів зобов'яжуть заокруглювати суми в чеку за відсутності дрібних монет

26 вересня 2018, 09:00
776
0
Реклама

24 вересня оприлюднено розроблений Мінекономрозвитку проект постанови КМУ "Про внесення змін до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів".

Ці Порядок та правила визначають загальні умови провадження торговельної діяльності суб'єктами оптової торгівлі, роздрібної торгівлі, закладами ресторанного господарства, основні вимоги до торговельної мережі, мережі закладів ресторанного господарства і торговельного обслуговування споживачів (покупців), які придбавають товари у підприємств, установ та організацій незалежно від організаційно-правової форми і форми власності, ФОП та іноземних юридичних осіб, що провадять підприємницьку діяльність на території України.

Метою прийняття постанови є покращення бізнес-клімату за рахунок зменшення витрат бізнесу на адміністрування такого застарілого та неефективного інструменту як Книга відгуків і пропозицій, а також приведення деяких норм Порядку і правил у відповідність до законодавства України.

Зокрема, при відсутності в касі монет дрібних номіналів для видачі здачі касир та інший працівник, які мають право одержувати від споживача гроші за проданий товар, зобов'язані здійснити у розрахунковому документі заокруглення загальних сум розрахунків в порядку, передбаченому постановою Правління НБУ "Про оптимізацію обігу монет дрібних номіналів" від 15.03.2018 р. № 25.

Чим регламентується діяльність інтернет-магазину, хто може бути продавцем та які його обов'язки та, що можна продавати в інтернет-магазинах, дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини