Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Алгоритм заповнення додатка Д3 до декларації з ПДВ

28 вересня 2018, 12:45
1251
0
Реклама

У разі заявлення бюджетного відшкодування платник ПДВ має заповнити додаток 3 "Розрахунок суми бюджетного відшкодування" (Д3) (далі - додаток Д3) до декларації з ПДВ. Як правильно заповнити додаток Д3?

Таблиця 1 додатка Д3 заповнюється наступним чином:

• у графі 3 рядка 1 зазначається сума від'ємного значення, що не перевищує суму, обчислену відповідно до п. 200-1.3 ПКУ на момент подання декларації, за вирахуванням суми, зарахованої у зменшення суми податкового боргу з ПДВ (рядок 20 - рядок 20.1 декларації);

• у графі 3 рядка 2 відображається сума з рядка 1, що є фактично сплаченою у попередніх та звітному (податкових) періодах постачальникам товарів/послуг або до Державного бюджету України;

• у графі 3 рядка 3 зазначається сума, що підлягає бюджетному відшкодуванню та яка переноситься до рядка 20.2 декларації, яка не може перевищувати значення рядка 2.

Розшифровка суми податку, фактично сплаченої у попередніх та звітному (податкових) періодах постачальникам товарів/послуг або до Державного бюджету України (сума рядка 2 таблиці 1 додатку Д3) здійснюється в таблиці 2 додатка Д3.

В таблиці зазначається індивідуальний податковий номер контрагента, за рахунок якого виникла сума від'ємного значення, виходячи з хронології її виникнення, починаючи зі звітного періоду, який є найближчим до дати подання декларації (найновіший звітний період) та закінчуючи найбільш давнім звітним періодом.

У графі 5 таблиці 2 відображаються суми від'ємного значення що не перевищує суму, обчислену відповідно до п. 200-1.3 ПКУ на момент подання декларації, за вирахуванням суми, зарахованої у зменшення суми податкового боргу з ПДВ (рядок 20 - рядок 20.1 декларації).

При цьому в графі 6 таблиці 2 додатка Д3 до декларації проставляється позначка "+" у випадку, якщо сума від'ємного значення, вказана у графі 5, отримана правонаступником від реорганізованого платника податку.

У графі 7 відображаються суми від'ємного значення, що є фактично сплачені у попередніх та звітному (податкових) періодах постачальникам товарів/послуг або до Державного бюджету України, а у разі відсутності оплати проставляється прочерк.

Тобто "Усього" по графі 5 таблиці 2 має дорівнювати сумі з графи 3 рядка 1 таблиці 1, а "Усього" по графі 7 таблиці 2 має дорівнювати сумі з графи 3 рядка 2 таблиці 1.

Таке роз'яснення опублікував на своєму офіційному веб-сайті Офіс великих платників податків ДФС.

Більш детальні роз'яснення щодо заповнення додатку Д3 до декларації з ПДВ ми виклали в матеріалі "Додаток Д3 і додаток Д4: розраховуємо та заявляємо бюджетне відшкодування з ПДВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Також у рубриці "ПДВ"/"Звітність" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" є багато інших матеріалів, що роз'яснюють порядок заповнення ПДВ-звітності.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини