Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдине вікно на митниці: що передбачає новий Закон

2 жовтня 2018, 11:30
462
0
Реклама

Міністерство фінансів підтримує рішення Президента України Петра Порошенка підписати Закон України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України" від 06.09.2018 р. № 2530-VIII.

Закон створює законодавчу основу для механізму "Єдиного вікна" та функціонування єдиного державного інформаційного веб-порталу "Єдине вікно для міжнародної торгівлі", через який, зокрема, передбачена можливість одноразового подання в електронному вигляді документів та/або відомостей з метою автоматичного обміну інформацією про вантаж в процесі його митного контролю.

У разі виходу з ладу єдиного державного інформаційного веб-порталу "Єдине вікно для міжнародної торгівлі" строки, визначені МКУ, що пов'язані з його роботою, призупиняються на період до відновлення його роботи.

Таким чином, замість печаток і штампів державних органів на паперових документах, документи та інформація надаватимуться одноразово в електронному вигляді, а контролюючі органи проставлятимуть електронні відмітки у спільній базі даних.

Також, основним нововведенням зазначеного Закону є скорочення кількості контролюючих органів на кордоні за рахунок скасування необхідності отримання підприємствами позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи для здійснення санітарно-епідеміологічного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України.

Наразі "єдине вікно" - це один з важливих антикорупційних кроків, який мінімізує людський фактор при прийнятті рішень контролюючими органами, стимулює їх перехід на європейські принципи здійснення державного контролю та сприяє міжнародній торгівлі.

За повідомленням МФУ.

Відображення в обліку операцій з експорту товарів має особливості, читайте про них в статті "Експорт товарів: валютне регулювання та податковий облік" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини