Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платник податків ліквідується: чи можна повернути надміру сплачені податки

3 жовтня 2018, 14:30
320
0
Реклама

Повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені у випадках, передбачених законодавством, здійснюється виключно на підставі заяви платника податку (за винятком повернення надміру утриманих, яка може бути подана до територіального органу ДФС за місцем адміністрування (обліку) помилково та/або надміру сплаченої суми протягом 1095 днів від дня її виникнення (п. 5 Порядку № 1146).

Підставою для зняття з обліку у контролюючих органах платників податків, є надходження відомостей про державну реєстрацію припинення юрособи.

При цьому згідно з абз. 3 п. 4 гл. 1 розд. II Порядку, після припинення юрособи чи підприємницької діяльності ФОП на підставі судового рішення та/або після проведення держреєстратором спрощеної процедури держреєстрації припинення юрособи помилково та/або надміру сплачені грошові зобов'язання та кошти ЄВ (у разі відсутності заяви платника податків про їх повернення) списуються до бюджету та до фондів соцстрахування за рішенням керівника (заступника керівника) органу ДФС.

Отже, повернення органами ДФС сум надміру сплачених грошових зобов'язань платнику податків, що ліквідується, можливе у період, що передує зняттю з обліку у контролюючих органах та виключно на підставі заяви платника податків.

Роз'яснення з розділу 135.04 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

За яких умов та в якому порядку платник податків може повернути помилково та/або надміру сплачені грошові зобов'язання та пеню дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини