Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як єдиннику виправити помилки в декларації з ЄП

5 жовтня 2018, 08:30
279
0
Реклама

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що декларація може подаватися ФОП - платником ЄП як звітна (звітна нова), так і уточнююча (відповідні відмітки робляться в полі 01 декларації).

Якщо виправлення помилок за минулі звітні періоди здійснюється у складі звітної (звітної нової) декларації, то ФОП - платник ЄП, в залежності від обраної групи, зазначає правильні значення показників господарської діяльності за звітний (податковий) період, за який подається декларація, у відповідних розд. з ІІ по ІV декларації, та визначає:

- виправлені податкові зобов'язання по ЄП за звітний (податковий) період у розд. V декларації (р. 08 - 14);

- суму збільшення (зменшення) податкового зобов'язання по ЄП у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок за минулі періоди, суму пені та штрафу (в розмірі 5% від суми збільшення) у розд. VІ декларації (р. 15 - 20).

Якщо виправлення проводиться в уточнюючій декларації, то ФОП - платник ЄП, залежно від обраної групи, зазначає правильні показники господарської діяльності за звітний (податковий) період, що уточнюється у відповідних розд. з ІІ по ІV декларації, та визначає:

- податкове зобов'язання за звітний (податковий) період, що уточнюється в розд. V декларації (р. 08 - 14);

- суму збільшення (зменшення) податкового зобов'язання по ЄП у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок, суму пені та штрафу (в розмірі 3% від суми збільшення) у розд. VІ декларації (р. 15 - 20).

Як підприємці виправляють помилки в декларації єдиного податку, читайте за посиланням.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини