Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обсяг контрольованих операцій великих платників за 2017 рік збільшився майже на третину

12 жовтня 2018, 10:30
282
0
Реклама

П'ята звітна кампанія з трансфертного ціноутворення в Офісі великих платників податків завершилась з наступними результатами:

759 платниками податків (на 17 менше, ніж за 2016 рік) відображено в звітах контрольовані операції 2017 року на загальну суму близько 1,4 трлн грн;

без врахування операцій фінансових установ обсяг контрольованих операцій великих платників податків за 2017 рік майже на третину (30%) більше, ніж за 2016 рік.

Втім, встановлено ряд фактів неподання звіту та неповного відображення контрольованих операцій в поданих звітах, що є порушенням норм ПКУ та передбачає притягнення до відповідальності.

Згідно з п. 120.4 ПКУ за кожен день відтермінування подання уточнюючого звіту передбачається нарахування штрафних санкцій в розмірі 1 прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого на 1 січня звітного року. Крім того, максимальна сума штрафу може сягати 300 розмірів такого прожиткового мінімуму.

Також Офіс ВПП зазначив, що 63 платника податків скористались встановленим в п. "а" п. 50.1 ПКУ правом на незастосування штрафних санкцій в розмірі 3% при поданні до 1 жовтня поточного року уточнюючої декларації з податку на прибуток за 2017 рік, в якій здійснено самостійне коригування фінансового результату до оподаткування відповідно до ст. 39 ПКУ.

За повідомленням Офісу великих платників податків ДФС

Интербух:

Для того щоб не наразитися на штрафні санкції щодо неподання або несвоєчасного подання Звіту про контрольовані операції чи документів щодо трансферного ціноутворення, платникам податків слід знати, кому та коли необхідно подавати контролерам інформацію щодо здійснення контрольованих операцій, а також скільки доведеться викласти за її ненадання. Читайте про це в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступ до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини