Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митне оформлення 89% вантажів проходить через "єдине вікно"

18 жовтня 2018, 11:30
262
0
Реклама

Прес-служба ДФС повідомляє, що з 4 жовтня 2018 р. набув чинності Закон України щодо запровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України.

У рамках закону ДФС буде створено єдиний державний інформаційний веб-портал "Єдине вікно для міжнародної торгівлі", який спростить подачу дозвільних документів під час митного оформлення.

Відповідно до закону скорочується кількість контрольних органів на кордоні та кількість дозвільних документів, необхідних для митного контролю та митного оформлення товарів.

Водночас скасовуються санітарно-епідеміологічний та екологічний контроль товарів під час їх переміщення через митний кордон України, а під час вивезення товарів за межі митної території України державні види контролю взагалі проводитися не будуть.

На сьогодні частка вантажів, що підлягає видам державного контролю і оформлюється за принципом "єдиного вікна", складає 89% від загальної кількості митних оформлень.

Крім того, за словами очільника ДФС, у найближчих планах передбачено проведення зустрічі з Мінприроди, Держекоінспекцією з метою обміну досвідом щодо контролю митниками пестицидів і агрохімікатів, відходів, ГМО, водних біоресурсів, зразків видів дикої фауни і флори, що є об'єктами регулювання Конвенції CITES, а також організація навчальних семінарів для митниць з цих питань.

Про облік у сторін договору доручення на придбання товарів у ЗЕД дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини