Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікарня має філію, що веде с/г діяльність: що із податку на нерухомість

1 листопада 2018, 08:30
194
0
Реклама

Ситуація: основний вид госпдіяльності товариства - "Діяльність лікарняних закладів" (код 8610 КВЕД), але воно також має відокремлений структурний підрозділ без права юрособи - філія, яка займається "Вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур" (код 01.11 КВЕД) та використовує у своїй сільгоспдіяльності приналежні товариству будівлі складів та автогаражів.

Питання: чи можна віднести товариство до категорії "сільськогосподарський товаровиробник" та як наслідок звільнення належних йому будівель та споруд від оподаткування податку на нерухомість.

ГУ ДФС у Полтавськiй областi в ІПК від 16.10.2018 р. № 4443/ІПК/16-31-12-05-19 підсумовує наступне.

Згідно з п. "ж" п.. 266.2.2 ПКУ не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно будівлі та споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності.

Враховуючи викладене, застосування цього пункту ПКУ передбачає, що сільськогосподарський товаровиробник:

здійснює сільськогосподарську діяльність відповідно до КВЕД;

використовує будівлі, споруди безпосередньо у сільськогосподарській діяльності;

будівлі споруди сільськогосподарських товаровиробників, що безпосередньо використовуються у сільськогосподарській діяльності, класифікуються у класі 1271 "Будівлі сільськогосподарського призначення, лісництва та рибного господарства" Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000.

Установа здає в оренду нерухомість: що з відшкодуванням земельного й екоподатку? Читайте відповідь у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА: ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал в Telegram і сторінку в Facebookщоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини