Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Одноразове декларування стосуватиметься всіх громадян

5 листопада 2018, 17:00
1364
0
Реклама

Реалізації Плану дій BEPS має передувати добровільне декларування активів - таку думку висловила Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ході свого виступу в рамках «#BEPSinUA: Форум із міжнародного податкового співробітництва», що відбувся 1 листопада 2018 р.

Вона розповіла, що вже напрацьовано законопроект, що пропонує систему одноразового декларування з внесенням одноразового платежу, розмір якого диференціюватиметься залежно від способу декларування активу, тобто того, чи буде він повернений в Україну.

Цей Закон стосуватиметься всіх громадян України, окрім тих, хто подав електронну декларацію. При цьому суб'єкт не повинен відображати вартість таких активів, тобто проводити їх додаткову оцінку. А у разі якщо особа не братиме участь в кампанії з одноразового декларування, це означатиме, що вона володіє виключно тим майном, інформація про яке міститься в державних реєстрах, і лише тими грошовими коштами, щодо яких є дані в податкових органах.

Вона підкреслила, що дані одноразового декларування не можуть бути підставою для наступних перевірок, а являють собою міцний фундамент для законного володіння активами та формування прозорої податкової історії у майбутньому.

Саме тому проект Закону України "Про одноразове декларування" має бути подано на розгляд Верховної Ради України одночасно з пакетом законодавчих ініціатив, що мають на меті реалізацію Плану дій BEPS.

Актуальною темою для бізнесу є процес деофшоризації в Україні, зокрема, які саме зміни буде прийнято в законодавстві, як швидко цей процес розпочнеться й завершиться, а головне - якими будуть наслідки для українського бізнесу, про це дізнавайтесь із статті "Тенденції деофшоризації в Україні. Практичні рекомендації щодо роботи з нерезидентами" модуля БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал в Telegram і сторінку в Facebookщоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини