Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В який термін сплачується ЕСВ, нарахований на суми лікарняних та декретних

7 листопада 2018, 14:30
1964
0
Реклама

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що п. 1 розд. IV Інструкції № 449, передбачено, що ЄСВ нараховується на суми, що визначені базою для нарахування ЄСВ, незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку, місця виплати та використання, а також від того, чи виплачені такі суми фактично після їх нарахування до сплати.

Згідно з пп. 4 п. 2 розд. IV Інструкції № 449 ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Обчислення ЄСВ платниками, зазначеними у п. 1 та 2 розд. ІІ Інструкції № 449 здійснюється щомісяця на підставі бухгалтерських та ін. документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які нараховується ЄСВ.

Отже, роботодавець зобов'язаний сплатити ЄСВ з нарахованої за відповідний календарний місяць суми допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов'язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця, незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку, місця виплати та використання, а також від того, чи виплачені такі суми фактично після їх нарахування.

У разі якщо останній день строків сплати ЄСВ, зазначених у Інструкції № 449, припадає на вихідний або святковий день, останнім днем таких строків сплати ЄСВ вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.

Як саме відбувається сплата ЄСВ роботодавцями, які дії при цьому необхідно здійснити бухгалтеру, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Порядок сплати ЄСВ роботодавцями".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал в Telegram і сторінку в Facebookщоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини