Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може правонаступник врахувати податкові збитки реорганізованого підприємства

9 листопада 2018, 11:00
344
0
Реклама

Питання зарахування правонаступником податкових збитків реорганізованого підприємства останнім часом хвилює багатьох.

Стосовно цього контролери вкотре висловили своє несхвалення. Мовляв, ПКУ не передбачено різниць, що надають право платникам у разі реорганізації здійснювати врахування при визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток підприємством, яке приєднало іншого збиткового платника податку, його податкових збитків.

Тому, на думку контролерів, фінансовий результат до оподаткування платника податку - правонаступника не зменшується на суму від'ємного значення об'єкта оподаткування, що обліковувалось у платника податку (платників податків), який (які) припиняється (припиняються) в процесі реорганізації шляхом приєднання, перетворення, злиття, на дату затвердження передавального акта.

Такий висновок зробив Офіс великих платників податків ДФС в ІПК від 15.03.2018 р. № 1026/ІПК/28-10-01-03-11.

Ми ж з такими доводами контролерів не згодні. Свою позицію стосовно цього питання ми аргументували в матеріалі "Реорганізація підприємства: чи може правонаступник зарахувати собі податкові збитки" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини