Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи нараховувати ПДВ при передачі сировини та матеріалів виконавцю робіт

14 листопада 2018, 12:30
490
0
Реклама

"Чи нараховуються замовником податкові зобов'язання з ПДВ при передачі сировини, матеріалів, пального виконавцю для надання ним робіт (послуг)?" - відповідь на таке питання фахівці ДФСУ розмістили в підкатегорії 101.04 системи "ЗІР".

Контролери нагадали, що відповідно до ст. 837 ЦКУ за договором підряду одна сторона (підрядник) зобов'язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням другої сторони (замовника), а замовник зобов'язується прийняти та оплатити виконану роботу.

Водночас ст. 840 ЦКУ передбачено: якщо робота виконується частково або в повному обсязі з матеріалу замовника, підрядник відповідає за неправильне використання цього матеріалу. Підрядник зобов'язаний надати замовникові звіт про використання матеріалу та повернути його залишок. Якщо робота виконується з матеріалу замовника, у договорі підряду мають бути встановлені норми витрат матеріалу, строки повернення його залишку та основних відходів, а також відповідальність підрядника за невиконання або неналежне виконання своїх обов'язків. Підрядник відповідає за невиконання або неналежне виконання роботи, спричинене недоліками матеріалу, наданого замовником, якщо не доведе, що ці недоліки не могли бути ним виявлені при належному прийманні матеріалу.

Проаналізувавши відповідні норми, податківці дійшли такого висновку: сировина, матеріали, пальне є власністю замовника і при передачі їх виконавцю для надання ним робіт (послуг) право власності до виконавця не переходить, а тому за такими операціями податкові зобов'язання з ПДВ замовником НЕ нараховуються.

Платникам ПДВ може бути цікавим матеріал "Податкова накладна та порядок її заповнення: оновлення - 2018" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини