Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС надала зразок заповнення скарги на рішення про відмову у реєстрації ПН/РК

16 листопада 2018, 12:20
8518
0
Реклама

У разі прийняття комісією ДФС рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН таке рішення може бути оскаржено, зокрема, в адміністративному порядку.

Для цього протягом 10 к. дн. з дня набрання чинності відповідного рішення комісії контролюючого органу платник податку надсилає до ДФС Скаргу на рішення комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації (далі - Скарга).

При цьому Скарга направляється за формою, ідентифікатор якої розміщено на офіційному веб-порталі ДФС за адресою: «Головна»/«Електронна звітність»/«Платникам податків про електронну звітність»/«Інформаційно-аналітичне забезпечення»/«Реєстр форм електронних документів». До Скарги подаються документи про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим податковим накладним/розрахункам коригування.

Кожен документ, що додається до Скарги, надсилається окремим додатком у форматі pdf та повинен мати розмір не більше 2 мегабайт.

У разі відкликання Скарги до прийняття рішення комісією ДФС з питань розгляду скарг, платник податків має право подати заяву про відмову від поданої скарги.

Зі зразком заповнення Скарги можна ознайомитися тут.

Таке роз'яснення ДФС опублікувала в підкатегорії 101.17 системи «ЗІР».

Питання щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування ми зібрали у рубриці «Аналітичні матеріали»/«ПДВ»/«Єдиний реєстр податкових накладних» сервісу «Інтерактивна бухгалтерія».

Для отримання доступу до матеріалів сервісу «Інтерактивна бухгалтерія» - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страничку в Facebook чтобы всегда оставаться в курсе актуальных бухгалтерских событий

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини