Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Е-Акциз" – ДФС реалізує новий онлайн сервіс

21 листопада 2018, 12:00
239
0
Реклама

Прес-служба ДФС України повідомляє про те, що 20 листопада 2018 р. відбувся перший Київський податковий форум, проведений за ініціативи ГУ ДФС у м. Києві. На ньому обговорювали автоматизацію процесів у діяльності фіскальної служби та максимальну кількість он-лайн послуг для платників податків.

Одним з основних завдань для фіскальної служби всі учасники форуму однозначно визначили подальшу електронізацію послуг.

Кількість сервісів, які запроваджені ДФС для платників податків, постійно зростає відповідно до потреб бізнесу. Так, на сьогодні в ДФС реалізують такий електронний сервіс, як Електронний акциз (Е-Акциз).

Новий сервіс, над яким активно працюють в ДФС, дозволить значно якісніше контролювати підакцизний товар (спирт, алкогольні та тютюнові вироби), унеможливить їх тіньовий обіг та створить справедливі конкурентні умови для всіх учасників ринку. Запровадження автоматизованої системи контролю за обігом підакцизних товарів здійснюватиметься у декілька етапів.

На першому етапі заплановано запровадити електронний документообіг в процесі виготовлення та обліку марок акцизного податку.

На наступних етапах будуть вирішуватись питання, пов'язані з подальшим удосконаленням процесу обліку марок акцизного податку та обігу підакцизних товарів за допомогою QR - кодів та електронних чеків.

Про зміни що внесені до Положення про акцизні марки, читайте в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи "ЛІГА:ЗАКОН" скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини