Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Шведський стіл" для працівників: які податки нараховувати

26 листопада 2018, 08:45
489
0
Реклама

Дохід, отриманий фізособою як додаткове благо у вигляді вартості безоплатного харчування включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника та оподатковується ПДФО і військовим збором на загальних підставах, та є базою нарахування єдиного внеску.

Суми ПДВ, нараховані (сплачені) платником ПДВ у зв'язку з забезпеченням працівників платника податку у робочий час харчуванням за принципом "шведського столу", включається до складу податкового кредиту за умови наявності відповідного документального підтвердження (податкові накладні/розрахунки коригування до таких податкових накладних, зареєстровані в ЄРПН, інші документи, передбачені п. 201.11 ПКУ).

Якщо вартість зазначених товарів включається до складу витрат та, відповідно, до вартості товарів/послуг, операції з постачання яких є об'єктом оподаткування та пов'язані з отриманням доходів, такі товари/послуги визнаються такими, що призначаються для використання/використанні в господарській діяльності, і додаткового нарахування податкових зобов'язань за правилами, встановленими п. 198.5 ПКУ, не здійснюється.

Щодо податково-прибуткового обліку, то положеннями ПКУ не передбачено різниці для коригування фінансового результату до оподаткування на вартість наданого працівникам підприємства харчування.

Такі операції відображаються згідно з правилами бухгалтерського обліку під час формування фінансового результату.

Див. ІПК ДФСУ від 15.11.2018 р. № 4828/6/99-99-13-02-03-15/ІПК.

Більше про безкоштовне надання товарів/послуг читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"Оподаткування"/"Подарунки, додаткові блага та матеріальна допомога" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини