Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нерухомість, яку сільгоспвиробники здають в оренду, обкладатиметься податком

26 листопада 2018, 09:30
261
0
Реклама

Завдяки змінам до ПКУ, ухваленим 23.11.2018 (законопроект № 9260 від 05.11.2018) буде уточнено редакцію пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, адресовану сільгоспвиробникам.

Так, нині згідно з пп. "ж" пп. 266.2.2 ПКУ податком на нерухомість не обкладаються будь-які будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності.

Водночас після набранням чинності прийнятими змінами буде уточнено, що відповідна пільга поширюватиметься на будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), які відносяться до класу "Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства" (код 1271) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000 та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку.

Нагадаємо, що востаннє зміни до ПКУ в частині податку на нерухомість вносилися Законом України від 07.12.2017 р. № 2245-VIII. Про них ішлося в матеріалі "Податок на нерухомість і плата за землю: зміни - 2018" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини