Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсація бюджетній установі витрат на утримання орендованого майна: що з ПДВ

26 листопада 2018, 15:00
280
0
Реклама

База оподаткування ПДВ за операціями з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної вартості з урахуванням загальнодержавних податків та зборів (крім визначених у пп. 188.1 ПКУ винятків).

До бази оподаткування включаються вартість товарів/послуг, які постачаються (за виключенням суми компенсації на покриття різниці між фактичними витратами та регульованими цінами (тарифами) у вигляді виробничої дотації з бюджету та/або суми відшкодування орендодавцю - бюджетній установі витрат на утримання наданого в оренду нерухомого майна, на комунальні послуги та на енергоносії), та вартість матеріальних і нематеріальних активів, що передаються платнику податків безпосередньо отримувачем товарів/послуг, поставлених таким платником податку.

Отже, кошти, що надійшли орендодавцю - бюджетній установі у вигляді компенсації витрат на утримання наданого в оренду нерухомого майна, комунальних послуг і енергоносіїв від орендаря, до бази оподаткування ПДВ не включаються, а тому податкова накладна на таку операцію не складається.

За даними ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Читайте на цю тему у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Медзаклад у статусі КНП отримує благодійну допомогу: що показуємо в обліку"

"Особливості податкового обліку в ОСББ"

Якщо хочете отримати більше матеріалів електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, які стануть Вам у нагоді не лише як фахівцю з бухобліку та податків, а й як громадянину, замовте безкоштовний тестовий доступ протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини