Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилка в Скарзі на рішення про відмову у реєстрації ПН/РК: що робити

28 листопада 2018, 11:35
263
0
Реклама

У разі прийняття комісією ДФС рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН таке рішення може бути оскаржено, зокрема, в адміністративному порядку.

Для цього протягом 10 к. дн. з дня набрання чинності відповідного рішення комісії контролюючого органу платник податку може надіслати до ДФС Скаргу на рішення комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації (далі - скарга).

Що ж робити, коли у скарзі допустили помилку? Чи можна її якось виправити?

Порядком розгляду скарг на рішення комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, затвердженим постановою КМУ від 21.02.2018 р. № 117, (далі - Порядок № 117) не передбачено можливості виправлення помилок допущених при заповненні скарги після реєстрації такої скарги в ДФС.

Проте, відповідно до п. 14 Порядку № 117, скарга залишається без розгляду у разі, коли до прийняття рішення комісією ДФС з питань розгляду скарг до зазначеної комісії надійшла заява платника податку про відмову від поданої ним скарги.

Таким чином, платник податків може скористатися правом залишити скаргу без розгляду та в межах строку, який передбачений п. 3 Порядку № 117, повторно її подати до Комісії ДФС з питань розгляду скарг.

Роз'яснення з розділу 101.17 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Питання щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування ми зібрали у рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Єдиний реєстр податкових накладних" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини