Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 15 листопада по 15 січня діє особливий режим оподаткування ПДВ новорічних подарунків дітям

28 листопада 2018, 12:00
999
0
Реклама

Як виняток із загальних правил, встановлених ПКУ, деякі питання фінансування заходів, пов'язаних з організацією новорічних і різдвяних свят для дітей і підлітків, врегульовані Законом України від 30.11.2000 №2117-III, що діють щороку в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року.

Відповідно до ст.2 Закону №2117 звільняються від оподаткування ПДВ операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно -різдвяні заходи для дітей, що закуповуються за рахунок коштів Фонду соцстраху, профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій.

При цьому суми податку, сплачені виробниками дитячих святкових подарунків за придбання сировини та матеріалів для їх виробництва, відносяться до складу валових витрат і до податкового кредиту не включаються.

При цьому під дитячими святковими подарунками Закон № 2117 визначає набори товарів, кондитерські вироби, що містять тільки, іграшки вітчизняного виробництва і фрукти, загальною вартістю не більше 8 % прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.

Оскільки прожитковий мінімум для працездатної особи станом на 01.01.2018 дорівнює 1762,00 грн, то неоподатковувана вартість новорічних подарунків в 2018 році складає 140,96 грн (1762 х 8 %) .

Якщо вручення подарунків планується здійснити в січні 2019 року (з 01.01.2019 по 15.01.2019), то необхідно керуватись розміром прожиткового мінімуму встановленим на початок 2019 року.

За даними Офісу великих плаників податків.

Читайте на цю тему у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Святковий облік, або Як бухгалтеру правильно відобразити витрати на новорічний корпоратив"

Якщо хочете отримати більше матеріалів електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, які стануть Вам у нагоді не лише як фахівцю з бухобліку та податків, а й як громадянину, замовте безкоштовний тестовий доступ протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини