Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заповняємо податкову накладну на вивезення товарів в магазин безмитної торгівлі

4 грудня 2018, 11:20
293
0
Реклама

До операцій з постачання товарів платником ПДВ магазину безмитної торгівлі при вивезенні товарів з митної території України в магазин безмитної торгівлі застосовується нульова ставка ПДВ (п. 206.11 ПКУ).

Податкова накладна, складена на експортну операцію, покупцеві не видається. Про це робиться позначка в лівому верхньому кутку і зазначається тип причини 07 - "Складена на операції з вивезення товарів за межі митної території України".

У графі 8 табличної частини розділу Б зазначається код ставки ПДВ, за якою здійснюється оподаткування операцій з постачання товарів/послуг, зокрема 901 - у разі здійснення операцій з вивезення товарів за межі митної території України, що підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою.

У графі 10 зазначається обсяг постачання (база оподаткування) без урахування ПДВ.

У разі здійснення операцій, що підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою графа 11 розділу Б податкової накладної "Сума податку на додану вартість" не заповнюється, нулі, прочерки та інші знаки чи символи у цій графі не проставляються.

Таке роз'яснення опублікувала ДФС в підкатегорії 101.04 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Порядку складання податкових накладних і розрахунків коригування ми присвятили тему тижня "Нові ПН і РК" у сервісі "Інтерактивна бухгалтерія". З матеріалами цієї теми тижня можна ознайомитися в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини