Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи нараховується ЄСВ на вартість візитних карток у разі їх видачі працівникам

7 грудня 2018, 13:00
300
0
Реклама

Платниками ЄСВ є роботодавці, зокрема підприємства, установи та організації, інші юрособи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізосіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством.

Згідно з п. 1 ч. першої ст. 7 Закону № 2464 базою нарахування ЄСВ є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України № 108/95-ВР, та суму винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Отже, візитні картки, видані роботодавцем своїм працівникам, на яких зазначені, зокрема, логотип, реквізити такого роботодавця та особисті дані конкретного працівника, не є базою нарахування ЄСВ.

Роз'яснення з розділу 301.03 БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Які доходи найманих працівників є об'єктом для нарахування ЄСВ, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "База для нарахування ЄСВ роботодавцями".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини