Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дії працівника у разі небажання роботодавця приймати заяву про звільнення

9 грудня 2018, 13:00
657
0
Реклама

Якщо працівник бажає звільнитися, то він має подати роботодавцю письмову заяву. Однак як діяти, коли працівник хоче звільнитися, а заяву у нього не приймають, а до керівника потрапити ніяк не може.

Саме з таким питання звернулася особа до Управління Держпраці у Черкаській області.

Головний державний інспектор пояснює: якщо працівник бажає звільнитися з займаної ним посади, але керівник чи уповноважений орган не приймає заяву про звільнення за власним бажанням, не видає наказ про звільнення, затягує такий процес, або ніяк не реагує, тоді працівнику потрібно направити заяву про звільнення рекомендованим листом з повідомленням на юридичну адресу підприємства, де він працює. День отримання підприємством такого листа буде вважатися днем подання працівником заяви про звільнення.

Згідно із ст. 38 КЗпП працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це письмово за два тижні.

Якщо ж вважаєте, що роботодавець порушив трудові права, - можна направити до Управління Держпраці скаргу (електронне звернення громадян) з проханням перевірити дотримання роботодавцем вимог законодавства про працю.

Про неофіційне працевлаштування осіб йшлося у матеріалах темі тижня "Перевірки Держпраці: працевлаштування працівників" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини