Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Зробимо ліки дешевшими»: нова ініціатива нардепів зі зниження ставки ПДВ

10 грудня 2018, 11:00
297
0
Реклама

На офіційному порталі ВР розміщено проект Закону "Зробимо ліки дешевшими!" (про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення розвитку вітчизняної фармацевтичної галузі).

Метою даного законопроекту є здешевлення лікарських засобів для громадян та створення умов для розширення вітчизняного виробництва ліків.

Проектом Закону пропонується внести таки зміни до ПКУ:

- зменшити спеціальну ставку ПДВ для операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів з 7% до 0%;

- скасувати квотування отримання спирту вітчизняними фармкомпаніями для виробництва лікарських засобів.

Прийняття даного законопроекту дозволить забезпечити значне зниження вартості основних лікарських засобів в аптечних закладах України, забезпечити населення країни якісними, безпечними та економічно доступними лікарськими засобами вітчизняного виробництва, створити та впровадити у виробництво нову номенклатуру відсутніх у достатній кількості на вітчизняному ринку ліків.

Про організаційні моменти аптечного бізнесу, читайте в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи "ЛІГА:ЗАКОН" скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини